Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Τάκης Κανελλόπουλος (1934-1990) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στο αμερικανικό κολέγιο Ανατόλια. Ασχολήθηκε αρχικά με τη δημοσιογραφία, την οποία εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Σπούδασε για ένα χρόνο στη σχολή Σταυράκου και το 1955 έφυγε για τη Γερμανία, όπου σπούδασε και εργάστηκε στο Μπαβάρια Στούντιο του Μονάχου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε για ένα χρόνο στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας ως ραδιοσκηνοθέτης και πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1960, με το ντοκιμαντέρ Μακεδονικός Γάμος. Μετά το 1982, αφιερώθηκε στην πεζογραφία, γράφοντας περί τα 500 διηγήματα και αφηγήματα.
Φιλμογραφία:
Μακεδονικός γάμος (1960), μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ

 Θάσος (1961), μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ  

Ουρανός (1962), μεγάλου μήκους, μυθοπλασία
Η εκδρομή (1966), μεγάλου μήκους, μυθοπλασία



 Παρένθεση (1968), μεγάλου μήκους, μυθοπλασία



 Καστοριά (1969), μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ Η τελευταία άνοιξη (1972), μεγάλου μήκους, μυθοπλασία Το χρονικό μιας Κυριακής (1975), μεγάλου μήκους, μυθοπλασία

 Ρομαντικό σημείωμα (1978), μεγάλου μήκους, μυθοπλασία Σόνια (1980), μεγάλου μήκους, μυθοπλασία

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου