Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Βασιλιάς Για Μια Νύχτα/ Τhe king of comedy (1982) του Martin Scorsese

Ηθοποιοί / Principal Cast: Robert De Niro, Jerry Lewis Diahnne Abbott, Sandra Bernhard Ed Herlihy, Lou Brown

Οξυδερκές και καυστικό, το «Βασιλιάς για μια Νύχτα» παραμένει αποστομωτικά προφητικό, και ζητά από τους θεατές να συγχρονιστούν στις παράξενες διαθέσεις μιας ιστορίας που σερβίρει το χιούμορ της με ένα αίσθημα ναυτίας.
Ένας φαντασμένος 34χρονος αποφασίζει να απαγάγει το αγαπημένο του τηλεοπτικό είδωλο μήπως κι έτσι αποκτήσει πιο εύκολα την καριέρα κωμικού που ονειρεύεται για τον εαυτό του. Ο Μάρτιν Σκορσέζε μιλά εδώ για έναν μοντέρνο κόσμο ειδωλολατρίας, στον οποίο η μανία για διασημότητα και η ψευδαισθησιακή δύναμη της τηλεόρασης έχουν αναχθεί σε νέα θρησκεία, αλλά και για σύσωμη τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, που προσπαθεί να κρύψει τις αμέτρητες φενάκες της πίσω από εκτυφλωτικούς προβολείς.
Οξυδερκές και καυστικό, το «Βασιλιάς για μια Νύχτα» παραμένει αποστομωτικά προφητικό, και ζητά από τους θεατές να συγχρονιστούν στις παράξενες διαθέσεις μιας ιστορίας που σερβίρει το χιούμορ της με ένα αίσθημα ναυτίας. Εισπρακτική απογοήτευση τότε, η ταινία θεωρείται πλέον ένα από τα κορυφαία φιλμ του Σκορσέζε και αποτελεί μαρτυρία ενός σκηνοθέτη ο οποίος προσπάθησε να δουλέψει μίλια μακριά από τις οικείες θεματικές του. Δικαιώθηκε, υπογράφοντας ίσως την πιο αντισυμβατική ταινία της καριέρας του. Λ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου