Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Επικίνδυνες Σχέσεις/Les liaisons dangereuses (1959)του Roger Vadim.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/cd/Les_liaisons_dangereuses_%281959_movie_poster%29.jpg

Σκηνοθεσία: Roger Vadim | Σενάριο: Claude Brulé, Choderlos de Laclos | Ηθοποιοί: Jeanne Moreau, Gérard Philipe, Annette Stroyberg, Madeleine Lambert, Jeanne Valérie


Μεταφορά του μυθιστορήματος του Λακλός (με τον αμοραλισμό και τα σκάνδαλά του) στη σύγχρονη εποχή, που δυστυχώς καταστρέφει την ατμόσφαιρα. Παραμένουν οι καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών κι ένας ξώπετσος ερωτισμός.


Ο Βαλμόν και η Ζουλιέτ Ντε Μερτέιγ, έχουν συμφωνήσει ο γάμος τους να μην τους στερήσει την ελευθερία να απολαμβάνουν τον έρωτα όπου και όπως θέλουν, αδιαφορώντας για τις οποιεσδήποτε συνέπειες.
Γοητευτικοί, μορφωμένοι, έξυπνοι, αριστοκράτες. Αλλά και χυδαία δόλιοι, αυτάρεσκα κυνικοί, εκδικητικά πανούργοι. Δεν φοβούνται, δεν ζηλεύουν, δεν διστάζουν, δεν λυπούνται. Το ζεύγος Ντε Μερτέιγ διάγει ζωή τόσο άνετη, ανέμελη, και εύκολη, που καταντάει ανιαρή. Για να μην πλήττουν αναζητούν παντού ερωτικούς συντρόφους, τους χρησιμοποιούν και τους παρατάνε για να γυρίσουν στη συζυγική εστία και να γελάσουν με τα κατορθώματά τους. Θεωρούν οτι ο γάμος τους δεν θα φθαρεί ποτέ γιατί πολύ απλά... "ξέρουν να αγαπιούνται". Η περιπλάνησή τους από κρεββάτι σε κρεββάτι, όχι μόνο δεν ενοχλεί τη σχέση τους, αλλά την ενδυναμώνει. Τα λένε όλα μεταξύ τους, ανταλλάσσουν συμβουλές αποπλάνησης και όλα κυλάνε σταθερά σαν Ελβετικό ρολόι. Μόνο που, ακόμη και τα καλύτερα ρολόγια, έρχεται μιά στιγμή που χαλάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου