Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

Η Πόλη Τρομοκρατείται/Ο Αρχων του Εγκλήματος/Little Caesar(1931) του Μέρβιν ΛιΡόιΗ ταινία ακολουθεί την πορεία δύο φίλων που αναζητούν την επιτυχία μέσω της όχι και τόσο νόμιμης οδού. Ο Rico έχει βλέψεις για μεγάλα πράματα ενώ ο Joe έχει μια κλίση προς τον καλλιτεχνικό χώρο και πιο συγκεκριμένα το χορό. Ενώ όμως ο δεύτερος θέλει να αφήσει τον κόσμο της βίας και να αφοσιωθεί στο χορό, ο Rico ανεβαίνει όλο και περισσότερο στην ιεραρχία του οργανωμένου εγκλήματος. Και, ως συνήθως, θα έρθει η στιγμή που θα τα βάλει με το νόμο αλλά και με τον ίδιο του το φίλο. Και φυσικά, μετά την κορυφή ακολουθεί η πτώση.

Η τριλογία των αρχετυπικών γκανγκστερικών χολιγουντιανών ταινιών (μετά τον Σημαδεμένο) συνεχίζεται με τον Μικρό Καίσαρα. Ο πολύπειρος θεατρικός ηθοποιός Edward G. Robinson (15 χρόνια στο σανίδι) κάνει την μεγάλη αλλαγή με τον ρόλο του ως Rico και στα 38 του χρόνια εγκαθίσταται μόνιμα στα χολιγουντιανά πλατώ. Η επιτυχία της ταινίας είναι πολύ μεγάλη και ο ίδιος γυρίζει τα επόμενα δύο χρόνια 14 ταινίες, οι περισσότερες απ' αυτές σε ρόλο σκληρού άντρα. Και έτσι τυποποποιήθηκε σε τέτοιους ρόλους.
Ήταν η πρώτη γκανγκστερική ταινία που κυκλοφόρησε (μιλάμε για το σωτήριον έτος 1931) και όρισε τους κανόνες ολόκληρου του κινηματογραφικού αυτού είδους.

Δειτε την ταινια ΕΔΩ   (Vidto.me)
Δειτε την ταινια ΕΔΩ   (Openload)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου