Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Επτά Φορές Γυναίκα /Woman Times Seven(1967)του Βιτόριο ντε Σίκα

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d3/Woman_Times_Seven_VideoCover.jpeg/220px-Woman_Times_Seven_VideoCover.jpeg

Ρομαντική Κωμωδία 1967 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108'
ιταλο-γαλλο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Βιτόριο ντε Σίκα με τους: Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Πίτερ Σέλερς, Άλαν Άρκιν

Μακριά από το πνεύμα του νεορεαλισμού του οποίου υπήρξε βασικός εκπρόσωπος, ο Ιταλός σπουδαίος σκηνοθέτης Βιτόριο ντε Σίκα («Κλέφτης Ποδηλάτων» ) κινηματογραφεί μια πρωτοκλασάτη ανάλαφρη κομεντί γύρω από τη γοητευτική Σίρλεϊ ΜακΛέιν.
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε επτά αυτοτελείς ιστορίες με κοινό θέμα τη μοιχεία, υποδυόμενη διαφορετικές γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν ή διαπράττουν το ερωτικό... έγκλημα. Η ταινία χρωστάει τις καλύτερες στιγμές της στην ερμηνευτική επίδειξη δύναμης της ΜακΛέιν, η οποία ξεδιπλώνει με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο το εύρος των ικανοτήτων της.
Κάθε ρόλος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των ’60s στερεοτύπων περί της γυναικείας συμπεριφοράς (υστερική, πουριτανή, τρελή κ.λπ. ) ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης. Ο Ντε Σίκα σκηνοθετεί με απαράμιλλο στιλ μια (επί επτά! ) σπαρταριστή μάχη των δύο φύλων, όπου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά άνθρωποι που εγκλωβίζονται μεταξύ σεξουαλικών παρορμήσεων και ηθικής ώσπου να αποφασίσουν αν θα παραδοθούν στα συναισθήματά τους.
Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ. 1967. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.


https://streamango.com/f/anctqtqtenndtobe/7_mp4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου