Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η Σειρήνα της Μαρτινίκα /To Have and Have Not (1944)του Howard Hawks

Σχετική εικόνα 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Harry Morgan διατηρει μαζι με τον αλκοολικο βοηθο του ενα πλοιαριο στη Μαρτινίκα. Και ενώ καταφέρνει να διατηρήσει την δουετερότητα του, κάποια στιγμή αποφασιζει να βοηθήσει στη διαφυγή ενος αντιστασιακου καταζητουμενου απο τους γερμανους. Παραλληλα εξελισσεται ένα ρομαντζο με την Marie Browning, μια τυχοδιωκτρια που ξεμενει στην Μαρτινικα και συχναζει στο στεκι του Harry Morgan.  

ΚΡΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Ασπρόμαυρο, ερωτικό ,αντιστασιακό, εξωτικό νουάρ  με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Λορίν Μπακόλ που κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας ερωτεύτηκαν  πραγματικά  και αποτέλεσαν ένα μυθικό ζευγάρι.
Στη Μαρτινίκα του 1940 οι Αρχές υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Βισί. Ένας Αμερικανός που νοικιάζει σκάφη σε τουρίστες εμπλέκεται στην παράνομη μεταφορά οπαδών του Ντε Γκολ και ερωτεύεται μια νεαρή κλέφτρα.
Ο ίδιος ο Χέμινγουεϊ είπε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν το χειρότερο που έγραψε, αλλά ο Χοκς κατάφερε να κινηματογραφήσει μια δική του εκδοχή της "Καζαμπλάνκα", με τον Μπόγκαρτ στο ρόλο ενός Αμερικανού που ζει στη Μαρτινίκα και βοηθά Γάλλους που αντιτίθενται στους οπαδούς της κυβέρνησης του Βισί.

http://vidto.me/jxcd607jsfnc.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου