Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Thor: Ragnarok (2017) του Taika Waititi

Αποτέλεσμα εικόνας για Thor: Ragnarok (2017)
Οι δυο προηγούμενες περιπέτειες του Εκδικητή Θωρ ( σκηνοθετημένες με στομφώδες ύφος  από τους  Kenneth Branagh και Alan Taylor αντίστοιχα ) δεν έδρεψαν δάφνες ποιότητας με αποτέλεσμα ο Κέβιν Φιτζ -το αφεντικό πίσω από τον σχεδιασμό του κινηματογραφικού σύμπαντος της Μάρβελ- να προσλάβει ως σκηνοθέτη τον Νεοζηλανδό  Taika Waititi («Όσα Κάνουμε Στις Σκιές», «Κυνήγι Ανθρώπων») με σκοπό να δώσει κωμικό τόνο στην  3η ταινία της σειράς. Και το πέτυχε.

 Το φιλμ αποτελεί μια συρραφή από θορυβώδεις μάχες αλλά κυρίως από κωμικά μικροεπεισόδια τα οποία περιστρέφονται είτε γύρω από το σύμπαν των Εκδικητών (με κάποια από τα μέλη της παρέας να βρίσκουν χώρο να κάνουν ένα πέρασμα, όπως συνηθίζεται τελευταία) είτε γύρω από τον Grandmaster (του πάντα απολαυστικού Τζεφ Γκόλντμπλαμ). Συνολικά, η ταινία είναι 130 ευχάριστου και διασκεδαστικού χρόνου. Η αφήγηση έχει σταθερό ρυθμό , η ιστορία είναι ικανοποιητική  , αν και ανούσια, τα κοστούμια είναι εντυπωσιακά και ο παρωδικός τόνος κυριαρχεί . Το θέαμα και το χιούμορ εναλλάσσονται με ιλιγγιώδη ρυθμό , ενώ ο χρόνος μοιράζεται με αξιοθαύμαστη τάξη και προσοχή στους χαρακτήρες. Προφανώς δεν χρειάζεται  να ψάξει κανείς για βαθιά νοήματα εδώ, ούτε φυσικά να πάρει οτιδήποτε στα σοβαρά. Πρέπει να χαλαρώσει και να απολαύσει το θέαμα και την ανάλαφρη αίσθηση .

Άρα μια καλή επιλογή κυρίως για το εφηβικό κοινό που αρέσκεται στο συγκεκριμένο είδος , μια ατυχής επιλογή για όσους προτιμούν το καλλιτεχνικό σινεμά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου