Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

«ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ»/Raining Stoneς(1993)του Κεν Λόουτς

Αποτέλεσμα εικόνας


Raining Stones

 https://openload.co/embed/bbGzMsQkKLk/Raining_Stones_1993_DVDrip_x264_AC3.mkv.mp4
 
Το 1993 Ο πολυβραβευμένος Άγγλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς κερδίζει το μεγάλο βραβείο της επιτροπής του φεστιβάλ Κανών με την ταινία "Βροχή από πέτρες" (Raining Stones), ένα πραγματικό παραβολικό αριστούργημα.
Περιγράφει τους αγώνες ενός άνεργου πατέρα που κάνει το παν για να εξασφαλίσει το φόρεμα της πρώτης μετάληψης στην κορούλα του. Η ιστορία αναπτύσσεται με απλότητα και λεπτότητα τέτοια που μόνο στον De Sica ξανασυναντήσαμε. Ο ήρωας εμφανίζεται άτυχος και αποτυχημένος (η ατυχία του χαρίζει γέλιο και δάκρυ). Όμως παρά τη δύσκολη θέση του, η μοίρα του δεν είναι γραμμένη. Γι' αυτό και παλεύει με νύχια και με δόντια ως την τελική ανατροπή της. Η δύναμη του χαρακτήρα του είναι απίστευτη και εύκολα μεταγγίζεται στους θεατές, όταν αυτός κατορθώνει να ελίσσεται εκεί όπου δεν υπάρχει χώρος. Η εργατική τάξη μοιάζει να παίρνει τη ρεβάνς από την κάστα που την εκμεταλλεύεται και την απομυζά.
Πρόκειται για μια κοινωνική «κωμωδία», που ενώ συγκινεί με την ανθρωπιά των χαρακτήρων της, ταυτόχρονα σοκάρει με την αλήθεια του μηνύματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου