Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Η ΧΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ / Hannah and her sisters (1986)του Woody AllenΟ Αλλεν χρησιμοποιεί την κάμερα στο χέρι, δοκιμάζοντας την αισθητική του δόγματος, και με αυτο το καθαρό αριστούργημα εξελισσεται από αυτοσαρκαζόμενος γελωτοποιός σε εκφραστή της οδύνης του σύγχρονου ανθρώπου 

Η απομάκρυνση του Γούντι Άλλεν από τις κωμικές ταινίες, έφερε θαυμαστά
αποτελέσματα με τη «Χάνα και τις αδερφές της», μια ιστορία οικογενειακής ίντριγκας σε χρονική διάρκεια δύο ετών και δομημένη γύρω από μια σειρά οικογενειακών συγκεντρώσεων τη μέρα των Ευχαριστιών.

Με φόντο το αγαπημένο του τοπίο το Μανχάταν, ο Αλλεν πλέκει τη ιστορία των τριών αταίριαστων αδερφών, της υπεροπτικής Χάνα, της νευρωτικής Χόλι και της όμορφης Λι. 
Παρά την επιφανειακά απλή δομή, ο Αλλεν δημιουργεί μια πολυεδρική δουλειά που θυμίζει τα έργα του Τσέχοφ ή τον κινηματογράφο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Ωστόσο η ταινία δεν είναι ένα αποκλειστικά σκυθρωπό ψυχολογικό δράμα. Ανάμεσα στις σκηνές ξεπροβάλλει η απολαυστική φιγούρα του ίδιου του Αλλεν, στο ρόλο του υποχόνδριου τηλεοπτικού παραγωγού Μίκι. Ο Μίκι υποψιάζεται πως έχει όγκο στον εγκέφαλο, αλλά τον σώζει από την απόγνωση μια ταινία των αδερφών Μαρξ και ο θεατής απολαμβάνει κάτι σπάνιο για φιλμ του Αλλεν: ένα χάπι έντ.
https://openload.co/embed/lYfg11YcYOw/HANNAH_AND_HER_SISTERS_%281986%29_BRRip_XviD_720p.avi.mp4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου