Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Λαγωνικό 24 Καρατίων "A Shot in the Dark" (1964) του Blake Edwards

A Shot in the Dark (1964) Tainies Online Greeks Subs Oi Liwmenoi

Ο γκαφατζής επιθεωρητής Κλουζό αναλαμβάνει την υπόθεση μιας νεαρής υπηρέτριας που κατηγορείται για φόνο. Πεπεισμένος για την αθωότητά της, παραβλέπει με ιδιαίτερη άνεση τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της, οδηγώντας τον γενικό επιθεωρητή Ντρέιφους στα όρια νευρικού κλονισμού.

Είναι η δεύτερη ταινία (και για πολλούς η καλύτερη) της πετυχημένης σειράς με τον «γλυκύτατα ανίκανο» επιθεωρητή Κλουζό. Εδώ ο Sellers έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του αυτοσχεδιάζοντας ελεύθερα αλλά και εκμεταλλευόμενος την εμφανή αγάπη του Edwards προς τον βουβό κινηματογράφο. 
Βασισμένο στο θεατρικό “L’ idiote” του Marcel Achard, το “A Shot in the Dark” προσαρμόστηκε αρχικά από τον Harry Kurnitz και στη συνέχεια από τον William Peter Blatty (μετέπειτα δημιουργό του Εξορκιστή) κατ’ εντολή του Edwards για να ικανοποιήσει τον ιδιότροπο Sellers. Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους μόλις 3 μήνες μετά την πρώτη («Ο Ροζ Πάνθηρας»), καθιστώντας την το πιο άμεσο sequel στην ιστορία του κινηματογράφου.


http://vidto.me/xja6yci5z3kl.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου