Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Η Κυρία με τις Καμέλιες/ Camille (1936) του George Cukor

Αποτέλεσμα εικόνας
Η Μαργκερίτ είναι μια εταίρα του Παρισιού. Θα ερωτευτεί έναν ελπιδοφόρο νεαρό, τον Αρμάντ, αλλά θα τον εγκαταλείψει αφού την παρακαλεί ο πατέρας του. Όταν αυτή αρρωστήσει, θα μάθει πως ο Αρμάντ δεν έχει φύγει οριστικά.
 Μια μαγική ιστορία αγάπης και πόνου, αλτρουισμού και ιδιοτέλειας, αλαζονείας και (αυτο)τιμωρίας. Το σενάριο αποτελεί διασκευή του έργου του Αλέξανδρου Δουμά(υιού) La Dame aux camellias (κυκλοφόρησε ταυτόχρονα ως μυθιστόρημα και ως θεατρικό έργο).

Ο Κιούκορ μας ταξιδεύει με μαεστρία στο Παρίσι του 19ου αιώνα και μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή θεατρικά έργα που έχουν γραφτεί ποτέ. Όλα αυτά με ένα απαράμιλλο μελοδραματικό ύφος και ένα σενάριο βασισμένο στην κλασική νουβέλα του Αλέξανδρου Δουμά του νεότερου. Στην ταινία επιβλήθηκε μια μορφή λογοκρισίας, αφού είχε ως θέμα της την απαγορευμένη αγάπη (ανάμεσα σε μια εταίρα και τον
«προστάτη» της, γόνο αριστοκρατικής οικογένειας), κόβοντας όμως μόνο τη σκηνή όπου το «παράνομο ζευγάρι» δίνει όρκους αιώνιας πίστης.

Δείτε την  ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου