Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Φλόγα και Πάθος/A Foreign Affair (1948) του Billy Wilder

A Foreign Affair (1948) Tainies Online Greeks Subs Oi Liwmenoi

Στο κατακερματισμένο Βερολίνο μετά τον πόλεμο, μια αντιπρόσωπος του κογκρέσου στέλνεται για να ερευνήσει πάνω στα ήθη των Αμερικανών. Ακούγοντας φήμες ότι η πρώην ενός εγκληματία πολέμου περιθάλπεται από αξιωματικό των ΗΠΑ, την αναζητεί με μανία.


Το “A foreign affair” μπορεί να μην είναι η καλύτερη ταινία του Billy Wilder, νομίζω όμως πως αναδεικνύει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη την καλλιτεχνική του θέση. Στο μεταπολεμικό Βερολίνο θα παρακολουθήσουμε μια ιστορία αγάπης μεταξύ ενός αξιωματικού του αμερικάνικου στρατού και μιας πρώην Ναζί τραγουδίστριας.
Όταν θα φτάσει στο Βερολίνο ένα κλιμάκιο του Κογκρέσου για επιθεώρηση, τα πράγματα θα περιπλακούν. Ο αξιωματικός, στην προσπάθεια του να κρατήσει κρυφή την σχέση του, θα καταλήξει σ΄ ένα ερωτικό τρίγωνο. Με πολύ σημαντικές παρουσίες όπως της. Marlene Dietrich και της Jean Arthur στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Wilder σκηνοθετεί μια διασκεδαστική ταινία. Στο κατεστραμμένο Βερολίνο μοιάζει να θέλει ξεχάσει τον πόλεμο και να μιλήσει για τα καθημερινά πάθη των ανθρώπων.

http://streamcloud.eu/lc1n761z507x/A_Foreign_Affair__1948_.avi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου