Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Λίγο... πολύ... τρελούτσικος/High Anxiety (1977)του Mel BrooksΑποτέλεσμα εικόνας για High Anxiety (1977) 
O Δρ Richard Thorndyke, που έχει μια παθολογική φοβία για τις ταινίες του Χίτσκοκ , αναλαμβάνει την διοίκηση μιας ψυχιατρικής κλινικής, της οποίας ο πρώην διευθυντής, πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες. Από τη πρώτη ήδη μέρα, έρχεται αντιμέτωπος με διάφορα παράξενα περιστατικά και την ύποπτη συμπεριφορά, του υπόλοιπου προσωπικού της κλινικής. Δηλαδή, των γιατρών Montague, Wentworth και της αυταρχικής νοσοκόμας Diesel.
Όλα αυτά φαίνεται να έχουν κάποια σχέση , με έναν ασθενή που βρίσκεται εκεί , τον Arthur Brisbane. Όταν ο Thorndyke θα ταξιδέψει στο Σαν Φρανσίσκο για παραβρεθεί σε ένα επιστημονικό συνέδριο, θα βρει τον εαυτό του μπλεγμένο σε μια υπόθεση δολοφονίας. Έχοντας ως μοναδικό σύμμαχο την κόρη του Brisbane, θα πρέπει να ανακαλύψει τι συμβαίνει, αλλά παράλληλα να ξεπεράσει και τις φοβίες του.
Η ταινία  παρωδεί αυτή την φορά τις ταινίες του Alfred Hitchcock, με πλήθος από σκηνές που θυμίζουν τις ταινίες, του μεγάλου δημιουργού .Είναι κάπως άνιση αλλα διαθέτει την πιο αστεία σκηνή ταινίας του Μπρουκς όταν οι 2 γιατροί εξετάζουν απο κοινού έναν υγιέστατο "ασθενή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου