Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Γυναίκα Πειρασμός/The Lady Eve (1941) του Preston Sturges

The Lady Eve (1941) Tainies Online Greeks Subs Oi LiwmenoiΠαραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Πρέστον Στάρτζες
Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Χένρι Φόντα, Ερικ Μπλορ, Τζάνετ Μπίσερ, Τσαρλς Κομπέρν
Ο Τσαρλς “Χόπσι” Πάικ (Χένρι Φόντα), ένας μελετητής φιδιών και πλούσιος κληρονόμος μιας εταιρίας παραγωγής μπίρας, επιστρέφει στις Η.Π.Α. με το πλοίο μετά από ενός χρόνου διαμονή στον Αμαζόνιο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ενώ έχει απορρίψει όλες τις γυναίκες που τον πλησιάζουν προκειμένου να τον γοητεύσουν, ερωτεύεται την Τζιν “Γιουτζίνια” Χάρινγκτον (Μπάρμπαρα Στάνγουικ), κόρη ενός απατεώνα χαρτοπαίκτη (Τσαρλς Κόμπερν), που ταξιδεύει μαζί της. Η Τζιν χρησιμοποιείται από τον πατέρα της ως δόλωμα, προκειμένου να προσεγγίσει πλούσιους ταξιδιώτες και να τους κλέψουν στα χαρτιά. Η Τζιν όμως ερωτεύεται τον Τσαρλς κι όταν εκείνος της κάνει πρόταση γάμου, αποφασίζει να μην τον αφήσει να παίξει πια χαρτιά με τον πατέρα της. Ο Τσαρλς μαθαίνει όμως την αλήθεια και το ζευγάρι χωρίζει λίγο πριν φτάσει στην Αμερική. Η Τζιν είναι όμως αποφασισμένη να κατακτήσει ξανά τον Τσαρλς και σκαρφίζεται ένα κόλπο, με τη βοήθεια ενός απατεώνα του Σερ Άλφρεντ ΜακΓκλίναν Κιθ (Έρικ Μπλορ), που θα τη βοηθήσει να εισχωρήσει στην έπαυλη του Τσαρλς, όπου θα παρουσιαστεί στους γονείς του ως Αγγλίδα λαίδη Ιβ Σίντουιτς. Ο Τσαρλς παρά την αρχική του καχυποψία πάνω στην Αγγλίδα λαίδη, μετά από λίγο αρχίζει να πιστεύει πραγματικά ότι πρόκειται για διαφορετική γυναίκα από εκείνη που γνώρισε στο πλοίο και ξεκινά μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων.

Μία ακόμα κλασική σκρούμπολ κωμωδία από τον Πρέστον Στάρτζες, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η απόψή του, ότι ο έρωτας είναι μια μεγάλη απάτη. Το σενάριο είναι γεμάτο από μοναδικές ατάκες, οι διάλογοι είναι γρήγοροι και πνευματώδεις, ενώ η υπόθεση αποτελεί μια παραλλαγή του αιώνιου ζητήματος της πάλης των δύο φύλων. Παρά την αυστηρότατη
λογοκρισία της εποχής, ο Στάρτζες καταφέρνει να μας δείξει αρκετά σ’αυτήν του την ταινία. Με αρκετές αναφορές στη βιβλική ιστορία της πτώσης του ανθρώπου από τον Παράδεισο, τονίζει τη σεξουαλικότητα με έναν τρόπου που λίγοι σκηνοθέτες της εποχής εκείνης θα τολμούσαν.

Δειτε ΕΔΩ    Δειτε ΕΔΩ    (Vidto me)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου