Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Paddington 2 (2017) του Paul King

Σχετική εικόνα
Αυτή είναι η συνέχεια της πρώτης ταινίας “Paddington” του 2014 που κατέκτησε το κοινό με τη ζεστασιά της και το ανάλαφρο χιούμορ της. Το“Paddington 2” χαρίζει καθαρή κινηματογραφική απόλαυση ,για παιδιά και ενήλικες, καθώς είναι μια εξαιρετικά  γλυκιά , γοητευτική, λιτή και πάνω απ όλα αστεία ταινία . Το σκηνικό της ιστορίας είναι ένα παραμυθένιο Λονδίνο με μαργαριταρένια λάμψη όπου όλα και όλοι είναι λίγο πιο εκκεντρικοί και πολύχρωμοι .
Η εκκίνηση της αφήγησης βρίσκει τον Πάντινγκτον ευτυχισμένο στο σπίτι της οικογένειας Μπράουν όπου έχει γίνει δημοφιλές μέλος της τοπικής κοινότητας, μοιράζοντας τριγύρω χαρά και μαρμελάδα. Όσο ψάχνει το τέλειο δώρο για τα εκατοστά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του Λούσι βλέπει ένα μοναδικό βιβλίο και ξεκινά μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει να το αγοράσει. Όταν το βιβλίο κλαπεί, μόνο οι Μπράουν και ο Πάντινγκτον μπορούν να ανακαλύψουν τον ένοχο, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις.
Ο Μπεν Γουάισο είναι η φωνή του αρκούδου γεμάτη αθωότητα και ενθουσιασμό , Ο  αναγεννημένος Χιού Γκραντ είναι θαυμάσιος ως κακός ,χωρίς να φτάνει στην υπερβολή  και ο Μπρένταν Γκλήζον είναι απολαυστικός ως ο σκληροτράχηλος κατάδικος.
Όταν τα μπερδεμένα σύμπαντα, οι πολύπλοκες μυθολογίες , τα αντιαισθητικά τέρατα και η δυστοπική κακουχία εξακολουθούν να είναι η τρέχουσα τάση στις συνέχειες ταινιών, η τόσο ευχάριστα απλή πλοκή του “Paddington 2” μας χαρίζει μια ανάσα καθαρού αέρα. Και μπορεί να μην φτάνει στο επίπεδο ενός κλασικού Disney, αλλά είναι μια γοητευτική ηλιαχτίδα που προσφέρει ένα διαχρονικό αλλά και επίκαιρο μήνυμα: Το να συμπεριφέρεσαι με καλοσύνη- είτε σε αλλοδαπούς, σε εγκληματίες ή και στα ζώα – είναι το στοιχείο που κάνει μια κοινότητα ανθρώπων πλουσιότερη.

Είναι πολύ πιθανό οι ενήλικοι θεατές αρχικά να μην είναι τόσο πρόθυμοι και ενθουσιώδεις να παρακολουθήσουν μια «οικογενειακή» ταινία. Ωστόσο όσο κυνικοί και να δείχνουν , το μαγευτικό αυτό  φιλμ  θα βρει τα κατάλληλα  χτυπήματα στην πανοπλία τους και τελικά είναι αληθινά δύσκολο να μην την λατρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου